Vorige paginaVolgende pagina Print
a a a

 

Kom uit de kast

Ik ben Marcel Sauvé, als sociaal psychiatrisch verpleegkundige werkzaam op de geheugenpoli bij het GGZ Oost Brabant in Veghel.
Toen ik werd benaderd met het verzoek om kandidaten voor deze website te werven, stond ik daar meteen voor open. Het resultaat van de website mag er zijn; wat mij het meest aanspreekt zijn de persoonlijke verhalen van de geïnterviewden. De opzet van de website is overzichtelijk. De interviews geven naast de informatie een visualisatie weer met een openheid waardoor lastige gespreksonderwerpen wat minder moeilijk bespreekbaar zijn.

 

 

 

Foto: Marcel Sauvé
 

 

 

 

 

 

Lotgenotencontacten zijn bijzonder waardevol. Ik ervaar dat wekelijks, als gespreksleider van een behandelgespreksgroep (de zogenoemde Kopgroep) voor patiënten met geheugen- en/of dementieproblemen. Het feit dat lotgenoten, zowel patiënten als mantelzorgers, hun ervaringen vertellen in de verschillende fasen bij geheugenproblemen is naar mijn mening steunend en kan ertoe bijdragen dat het gemakkelijker wordt om over de gevolgen van geheugenproblemen te praten. Over het algemeen geven deelnemers van de KOPgroep aan dat over de ziekte praten het wat draaglijker maakt, omdat je het kan delen met anderen en je daardoor ook minder eenzaam voelt. Dat is precies wat met deze website bereikt kan worden en daarom de titel: “Kom uit de kast.”

 

Ik ben erg blij met dit nieuwe 24-uurs aanbod voor iedereen die iets meer wil of moet weten over de gevolgen van dementie. Het zal veel mensen helpen.   


 

 

 

 

 

     www.pratenovergezondheid.nl