Vorige paginaVolgende pagina Print
a a a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedere week samen bewegen

 

Helma Erkelens

 

Voor Bote, Mina en Tineke uit Delfzijl-Noord zijn de wekelijkse beweeglessen heilig. Ze doen mee aan Delfgoud, een leefstijlprogramma dat de gezondheid en kwaliteit van leven van ouderen beoogt te verbeteren. “Als ik een keer niet geweest ben, vind ik dat jammer. Dan mis ik de gezelligheid, de saamhorigheid.” 

 

Bote Alles (66)
“Ik ben hartpatiënt. Ik moet veel bewegen en dat doe ik ook graag, maar ik houd niet van competitie en prestatiedruk. Ik doe van alles, ik fiets veel, ik werk in de tuin en tot twee jaar geleden liep ik altijd met mijn hondje. Maar het hondje kwam onder een auto en ik kon er niet toe komen om een nieuwe te nemen. Het bewegingsuurtje stimuleert me om ook thuis bewust aan de conditie te blijven werken. In de groep is het net wat gezelliger dan in je eentje. Iedereen doet mee naar vermogen, even uitrusten mag. Ik ben al 7 kilo afgevallen.”
 

Mina de Vries (76)
“Ik had net een kleinkind verloren en ik trok me helemaal in mezelf terug. Mijn man en dochter zeiden: ga er toch eens uit. De bovenburen en kennissen gingen ook naar die bewegingslessen. Ik ben er nu elke week. Het bewegen met het kopje koffie na afloop doet me goed. Sommige mensen weten wat ik heb meegemaakt en vragen daar ook naar. Ik ben minder gaan piekeren. Als ik een keer niet geweest ben, vind ik dat jammer. Dan mis ik de gezelligheid, de saamhorigheid.””

 

 

 

 

Tineke Smant (67)
“Sommigen van onze leeftijd gaan naar de sportschool maar ik vind die drempel zo hoog. Afgezien van Parkinson ben ik goed gezond, maar ik ben niet zo hupsch, niet zo vlot meer. De bewegingslessen zijn gewoon heel anders, het is persoonlijk, het past bij je, de mensen houden rekening met wat je kunt en wat je niet kunt, we helpen elkaar. Daardoor voel je je op je gemak. Ik voel me echt lekkerder als ik na zo’n les thuiskom. Als ik veertien dagen niet ben geweest, heb ik meer spierpijn.”