Vorige paginaVolgende pagina Print
a a a

Onderzoek als randvoorwaarde
Programmaleider Klaske Wynia breekt een lans voor het blijven verzamelen en gebruiken van gegevens uit de praktijken van wonen en welzijn met als doel de kwaliteit van zorg en begeleiding verder te ontwikkelen. Omdat hiervoor vaak de term ‘wetenschappelijk onderzoek’ gebruikt wordt roept dit nogal eens negatieve reacties op. Zij pleit daarom voor de term ‘Care Management Instituut’ voor het ‘onderzoeksinstituut’ dat SamenOud begeleidt. Dit om de verbondenheid tussen praktijk en onderzoek te benadrukken.
Projectleider en onderzoeker Ronald Uittenbroek voegt toe: “Vandaag wordt vooral gesproken over de financiering van de Ouderenzorg Teams, maar ook het onderzoek moet gefinancierd worden. Twee jaar onderzoek is in dit verband echt te weinig om resultaat te meten”.

 

Goud in handen
Bestuurslid van de Organisatie Samenwerkende Ouderenbonden (OSO) en lid van de klankbordgroep SamenOud Joop Zuidema: “Jammer dat de financiering van SamenOud over drie sporen moet lopen. Maar ik hoop dat het goed gaat. Dat moet lukken. We besparen, de teams zijn enthousiast en ook de oudere zelf is enthousiast. Dan heb je toch goud in handen?”

 

 

 

 

 

 


Structurele financiering
De deelnemers opperen allerlei ideeën gericht op de continuering van SamenOud na 1 juli 2014 en om te komen tot structurele financiering van SamenOud in de toekomst. De middag wordt afgesloten met het besluit tot het instellen van een compact werkgroepje bestaande uit Klaske Wynia, Klaas Steenhuis en Etty Ter Steeg. Deze werkgroep gaat binnen een week na deze bijeenkomst (in de lijn van wat besproken is) een stappenplan uitwerken van acties tot juli 2014. In hun plan zal belicht worden wat nodig is en wat de mogelijkheden zijn.