Vorige paginaVolgende pagina Print
a a a

Voortzetting NPO Regio Noord

 

Het regionale ouderennetwerk, waarbinnen ZonMw-projecten in het kader van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) tot stand kwamen, maakt een doorstart. Samen met het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) coördineert het Zorg Innovatie Forum (ZIF) de uitvoering.
De afgelopen jaren lag de focus van de projecten op ontwikkeling en wetenschappelijk getinte projecten: transitieprojecten, toegepast onderzoek en instrumenten. Voor dit programma was € 80 mln. beschikbaar vanuit ZonMw.  Hiervan zijn nationaal ruim zeventig projecten uitgevoerd. De focus van het tweede programma van het NPO ligt op implementatie van best practices. Hiervoor is aanzienlijk minder budget beschikbaar.

Prof dr. Sophia de Rooij (internist-ouderengeneeskunde en klinisch geriater) en sinds 1 augustus 2014 hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde in het UMCG is bereid gevonden het netwerk te vertegenwoordigen, onder meer bij de Nederlandse Federatie van UMC’s, en om samen met de netwerkpartners de visie en koers van het netwerk Noord te bepalen.
Zij heeft o.a. in de regio Amsterdam al veel ontwikkeld en opgezet en brengt veel ervaring, kennis en een groot landelijk netwerk in.

 

Dr. Mirjam Valk is vanuit het Zorg Innovatie Forum de projectleider Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) regio Noord. Zij is te bereiken via valk@zorginnovatieforum.nl
Ondersteuning wordt verleend door Allette Snijder, allette.snijder@hannn.eu en Nanuschka Csonka, info@zorginnovatieforum.nl

 

 

Netwerkdag

 

Op 19 december 2014  vindt de Netwerkdag NPO2 plaats in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Het programma zal die ochtend om 10.00 uur starten.


Voor deze dag zijn vertegenwoordigers van ouderenorganisaties, bestuurders van zorginstellingen cure en care, zorgverzekeraars, 1e lijnorganisaties, vrijwilligersorganisaties, welzijnsorganisaties, netwerk palliatieve zorg en dementie, gemeenten en kennisinstellingen uit de vier noordelijke provincies uitgenodigd. Ook de programmacommissie van ZonMw/NPO2 zal deze dag bezoeken.
 

U kunt rekenen op een afwisselend programma met interessante sprekers zoals mevr. prof. dr. Sabine Otten (RUG), mevr. prof. dr. Marian Verkerk (UMCG) en mevr. prof. dr. Sophia de Rooij.

 

Nadere informatie en het volledige programma kunt u vinden op de website van het Zorg Innovatie Forum http://www.zorginnovatieforum.nl
 

Aanmelden voor deze netwerkdag kan via info@zorginnovatieforum.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is de laatste nieuwsbrief van het netwerk in deze vorm. Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen van het Nationaal Programma Ouderenzorg in de Regio Noord – door middel van de nieuwsbrieven van het Zorg Innovatie Forum - dan kunt u zich via onderstaande link aanmelden voor de nieuwsbrief van het ZIF
http://zorginnovatieforum.nl/nieuws/nieuwsbrief-aanmelden